5 tips tegen die verblindende laagstaande zon in de auto

Bron: Libelle.nl

Typisch voor de herfst, romantisch mooi maar ook zo vervelend: de laagstaande zon. Tijdens het autorijden kan dit wel eens voor flink wat hinder zorgen. Deze vijf tips zorgen ervoor dat de zon je niet kan verblinden.

VERGEET JE ZONNEBRIL NIET

Het lijkt vanzelfsprekend, maar zorg dat je altijd een zonnebril in de auto hebt liggen. Het beste werkt een zonnebril met UV-bescherming of gepolariseerde glazen, die je ogen beschermen tegen reflecterend licht en schitteringen op het asfalt. Nog beter is een bril met oranjebruine glazen, ook wel ‘roadview’ genoemd. Deze kleur zorgt ervoor dat je meer contrast ziet, zelfs als er een felle zon op een nat wegdek schijnt.

EVEN SCHOONMAKEN

Zorg ervoor dat je ruiten schoon zijn, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Als een laagstaande zon op vuile ruiten schijnt, kun je er nauwelijks doorheen kijken. Maak er een goede gewoonte van om tijdens een tankbeurt ook altijd je ramen even onder handen te nemen en zorg ervoor dat je genoeg ruitenwisservloeistof hebt, zodat je in geval van nood even kunt sproeien. Belangrijk is ook dat de ruitenwissers niet versleten zijn, zodat er geen vervelende strepen achterblijven. De binnenkant kun je het beste schoonmaken met glasreinigingsmiddel.

LANGERE KLEP

Schaf een verlengde zonneklep aan. De zonneklep die standaard in de auto zit, is vaak net niet lang genoeg bij een laaghangende zon. Het is ook handig om een zonneschermpje met zuignappen in de auto te hebben, voor het geval de zon hinderlijk naar binnen schijnt via de zijruit of achteruit. Zo’n zonneschermpje met zuignappen mag niet vooraan in de auto gebruikt worden.

LICHTEN AAN

Doe bij een laaghangende zon altijd je dimlichten aan. Deze tip verbetert niet jóuw zicht, maar zorgt er wel voor dat andere weggebruikers jou goed kunnen zien. Je bent immers niet de enige die last heeft van dat herfstzonnetje.

LANGZAMER

Pas je snelheid aan. Mocht er dan toch plotseling een fietser opduiken, of er remt een auto voor je neus, dan heb je meer tijd om te reageren.

 

Meer items 5 tips tegen die verblindende laagstaande zon in de auto

Stel zelf je Ray Ban samen

Customize nu zelf je Ray Ban bij ons in de winkel met het Ray Ban Custom Lab.

Zeiss wijnglasactie

We zetten het nieuwe jaar goed in want in januari 2020 ontvangt u bij aankoop van een paar Zeiss multifocale glazen, een set van 6 Schott Zwiesel wijnglazen in Titan Kristal. Kom dus langs voor uw nieuw paar Zeiss multifocale glazen.

Steeds een gratis ravotbril voor de allerkleinsten

Altijd gratis ravotbril Spelen en een bril dragen is voor onze allerkleinsten soms een beproeving. Wees gerust, want bij ons krijg je stééds een gratis ravotbril (tot 12 jaar). Onze nieuwe collecties voor de kids zijn binne

Hoe draagt u een mondmasker in combinatie met uw bril?

Hoe draagt u een mondmasker in combinatie met uw bril? Een mondmasker dragen is niet zo aangenaam en al helemaal niet als daarbij je brillenglazen aandampen. Zo zie je niets meer en moet je constant je bril reinigen. Absoluut te vermijden aangezien het door de coronamaatregelen..

Nieuwe collecties bij Eye Candy

ij Eye Candy hebben onze nieuwe collecties hun intrede gedaan. Je vindt nieuw Eye Candy van Mykita, Gucci, Oliver Peoples, Tom Ford, Céline en zo veel meer. Is je zicht in orde? We nemen graag de tijd en bekijken het samen met u.  Geniet in november nog van onze actie, 40 euro korting op een unifocale bril of 150 euro korting op een multifocale bril.

Ray Ban op sterkte glazen!

Ray Ban op sterkte glazen!

Nieuwe Odette Lunettes

Bij Eye Candy vind je nu de allerlaatste collectie van Eline De Munck. Odette Lunettes werkt vanaf nu niet meer met verschillende collecties, maar wel met twee gloednieuwe lijnen waar telkens nieuwe monturen aan worden toegevoegd.

Havaianas sunglasses

De zonnebrillen van Havaianas worden gekenmerkt door sunshine, fun en functionaliteit in allerlei hippe kleuren en leuke vormen. Bij de hele collectie zijn de frames en de zijkanten vervaardigd uit het kenmerkende Havaianas rubber, net zoals de bekende flipflops. Het leven is extra zonnig met deze fleurige collectie.

Zorgen om blauw licht

Zorgen om blauw licht Ledlicht van tablets, smartphones en tv-schermen beïnvloedt onze biologische klok, maar zou volgens onderzoek ook schadelijk zijn voor onze ogen. Moeten we ons zorgen maken?

Chloé Eyewear, nieuwe collectie bij Eye Candy!

De stijlvolle herfstcollecties ontdekken bij Eye Candy? We laten je graag kennis maken met de prachtige collectie van Chloé.

10 tips voor een goede zonnebril

De 10 tips voor een goede zonnebril vindt u hier.

Zeiss zonneglazen promotie

De UV index in België breekt records. Maar ook met vakantie in het vooruitzicht, is een goede zonnebril geen overbodige luxe. Zorg voor een goede UV bescherming, ook bij lage intensiteit van de zon. We adviseren je graag hoe je je zicht best beschermt, ook in de auto. En geniet van onze zomerpromotie: 50% korting op multifocale zonneglazen van Zeiss.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x