5 tips tegen die verblindende laagstaande zon in de auto

Bron: Libelle.nl

Typisch voor de herfst, romantisch mooi maar ook zo vervelend: de laagstaande zon. Tijdens het autorijden kan dit wel eens voor flink wat hinder zorgen. Deze vijf tips zorgen ervoor dat de zon je niet kan verblinden.

VERGEET JE ZONNEBRIL NIET

Het lijkt vanzelfsprekend, maar zorg dat je altijd een zonnebril in de auto hebt liggen. Het beste werkt een zonnebril met UV-bescherming of gepolariseerde glazen, die je ogen beschermen tegen reflecterend licht en schitteringen op het asfalt. Nog beter is een bril met oranjebruine glazen, ook wel ‘roadview’ genoemd. Deze kleur zorgt ervoor dat je meer contrast ziet, zelfs als er een felle zon op een nat wegdek schijnt.

EVEN SCHOONMAKEN

Zorg ervoor dat je ruiten schoon zijn, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Als een laagstaande zon op vuile ruiten schijnt, kun je er nauwelijks doorheen kijken. Maak er een goede gewoonte van om tijdens een tankbeurt ook altijd je ramen even onder handen te nemen en zorg ervoor dat je genoeg ruitenwisservloeistof hebt, zodat je in geval van nood even kunt sproeien. Belangrijk is ook dat de ruitenwissers niet versleten zijn, zodat er geen vervelende strepen achterblijven. De binnenkant kun je het beste schoonmaken met glasreinigingsmiddel.

LANGERE KLEP

Schaf een verlengde zonneklep aan. De zonneklep die standaard in de auto zit, is vaak net niet lang genoeg bij een laaghangende zon. Het is ook handig om een zonneschermpje met zuignappen in de auto te hebben, voor het geval de zon hinderlijk naar binnen schijnt via de zijruit of achteruit. Zo’n zonneschermpje met zuignappen mag niet vooraan in de auto gebruikt worden.

LICHTEN AAN

Doe bij een laaghangende zon altijd je dimlichten aan. Deze tip verbetert niet jóuw zicht, maar zorgt er wel voor dat andere weggebruikers jou goed kunnen zien. Je bent immers niet de enige die last heeft van dat herfstzonnetje.

LANGZAMER

Pas je snelheid aan. Mocht er dan toch plotseling een fietser opduiken, of er remt een auto voor je neus, dan heb je meer tijd om te reageren.

 

Wij verbouwen van 26 februari t/m 14 maart

Nieuwsupdate! Van 26 februari t/m 14 maart wordt er flink gewerkt aan een compleet nieuwe winkel en zijn we gesloten. Onze winkel krijgt een spiksplinternieuw interieur met nog meer plek voor de allermooiste collecties, de allerbeste oogzorg en het scherpste stijladvies. U vindt ons vanaf 15 maart op dezelfde vaste locatie met het vaste team. Tot binnenkort!

22 maart 2024

Zeiss zonneglaspromotie

De lente is in aantocht, de dagen worden langer en de zon maakt zijn intrede. Ontdek de zonneglaspromotie bij Eye Candy.

17 juni 2022

Dita Lancier, nieuw bij Eye Candy!

Dita Lancier met een geavanceerde lenstechnologie voor land, zee en lucht. Verbeterde kleur, high definition details, superieure helderheid, contrast en diepte voor optimaal zicht in de meeste omgevingen en een geïntegreerde polarisatie­technologie die reflecties elimineert.

10 tips voor een goede zonnebril

De 10 tips voor een goede zonnebril vindt u hier.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x